Een mooie huid begint van binnenuit!

De zomer dient zich langzaam maar zeker aan. We hebben in april al een mooi voorproefje gehad. Dit betekent ook dat we meer huid gaan laten zien. Niet alleen handig om vitamine D en een mooi kleurtje op te doen, maar al die lagen kleding worden daarnaast simpelweg te warm (en zijn niet handig in het zwembad). Als je veel huidproblemen hebt, kan het zijn dat je het vervelend vindt om je huid te laten zien. Zonde, want vaak is er iets aan te doen. Daarbij kan het verbergen van de huid averechts werken, omdat de huid zo niet ‘gelucht’ wordt en de zon een positieve werking kan hebben (afhankelijk van je klachten).

Bij huidproblemen zijn we geneigd om alleen naar de buitenkant te kijken. Huidverzorging in de traditionele zin bestaat vooral uit scrubben en smeren, maar de binnenkant is zeker zo belangrijk. Natuurlijk is scrubben en smeren een manier om je huid gezond te houden, maar bij problemen moet je kijken naar de oorzaak. De oorzaak van bijvoorbeeld eczeem, zit vaak in de darmen. Een goede reinigingskuur en het aanpassen van je eetpatroon kan vaak al een oplossing bieden of de problemen (sterk) verminderen, uiteraard afhankelijk van hoe ernstig de situatie is. Gezonde darmen zijn de basis van een gezond lichaam én een gezonde huid. Wist je dat je zelfs geestelijk beter in balans bent als je darmen gezond zijn? Je kunt meer lezen over de gezondheid van de darmen in mijn eerste blog: Luister naar je ontlasting.

Eczeem is slechts een voorbeeld van een huidprobleem dat kan worden veroorzaakt door vervuilde darmen. Ook een (extreem) droge huid of allergische reacties kunnen ontstaan door darmen die niet in balans zijn. Mede daarom is het zo belangrijk om te weten welke voeding je lichaam het beste verwerkt en opneemt, en welke je beter kunt vermijden. In mijn praktijk ga ik hier graag met je mee aan de slag om uit te zoeken welk eetpatroon het beste bij je past.
Als je me al een langere tijd volgt, weet je inmiddels dat ik graag met de producten van Forever Living Products werk. Deze zijn gebaseerd op pure aloë vera gel, die door een gepatenteerde methode zo puur mogelijk kunnen worden aangeboden voor zowel inwendig als uitwendig gebruik. Ik vind het zelf een heel prettige manier om je darmen in balans te brengen en te houden, naast een gezond leefpatroon. Zelf gebruik ik dagelijks de aloe vera gel en doe ik 1 tot 2 keer per jaar een cleaning met het C9 programma.

Het C9 programma zorgt voor een cleaning van je lichaam in 9 dagen en een start naar een gezond en bewust leefpatroon. De gele kan bestaat uit 96% pure aloë vera gel. Een rijke bron van voedingsstoffen en de ideale aanvulling op een uitgebalanceerd voedingspatroon.

Daarnaast werk ik graag met de probiotica van dit bedrijf,  die zorgt voor een gezonde darmflora en het normaal functioneren van het spijsverteringssysteem. Zo hou ik niet alleen mijn binnenkant, maar ook mijn buitenkant in balans.

Nu is het niet zo dat ik niet smeer, want dat zou als dochter van een schoonheidsspecialiste uit den boze zijn natuurlijk! Maar ik smeer wel met natuurlijke producten, met zo min mogelijk toegevoegde schadelijke stoffen.  Mijn visie voor zowel de binnenkant als de buitenkant van je lichaam, is om zoveel mogelijk producten en etenswaren te gebruiken die het lichaam kan herkennen. Deze producten komen uit de natuur om ons heen. Helaas zijn onze woonomstandigheden er niet meer op gemaakt om 100% natuurlijk te kunnen leven, maar je kan er wel op letten dat er niet teveel toevoegingen in je eten en je verzorgingsproducten zitten. Zie ook mijn blog Etiketten hierover.

Een etiket voor een verzorgingsproduct dient eigenlijk net zo gelezen te worden, als de etiketten beschreven in mijn blog. Als er op een verpakking geprezen wordt met een mooi natuurlijk middel als aloë vera, kijk dan even op de ingrediëntenlijst. Hoe eerder de aloë vera vermeld staat, hoe meer ervan in het product zit. Helaas bestaan veel (goedkopere) verzorgingsproducten voornamelijk uit water. Op internet zijn bovendien vele lijsten te vinden met schadelijke toevoegingen. Enkele bekenden zijn:

  • Parabenen
  • Parfum
  • Alcohol
  • Maar ook minder makkelijk uit te spreken ingrediënten zoals Sodium Laureth Sulfate (SLES) en Sodium Lauryl Sulfate (SLS)

Om hier verder op in te gaan kan ik nog een aparte blog besteden, maar dat kan in de toekomst altijd nog. De gouden regel die ik je nu mee wil geven is om je lichaam zowel van binnen, als van buiten goed te verzorgen met natuurlijke producten. En vergeet niet om regelmatig te bewegen! Ook dit stimuleert de darmen en draagt bij aan een fit en gezond lichaam, van binnen en van buiten.

Heb je hulp nodig bij het samenstellen van een gezond eet- en leefpatroon? Maak dan gerust een afspraak. Of wil je meer weten over de aloë vera gel en de C9 cleaning? Ook dan sta ik graag voor je klaar.
Als je voor 10 mei 2018 een bestelling aan mij doorgeeft, maak je bovendien kans op een aloe shave scheergel t.w.v. €18,88.